Service tax return rectification

we  are a pvt ltd company and service receivers,we  pay service tax on account of goods received by road transport under reverse charge

now, do to a oversight,a transporter charged us a freight ammount twice on 1 bill,since we were not able to check,we paid service tax two times on the same invoice(in the month of april 2014)

now i want to know can the return be rectified?if not then what to do for the excess payment?

Replies (2)

1.You may adjust the service tax paid against service tax or excise duty liability.

 

2. You may also apply for refund of service tax mistakenly paid u/s 11B of central excise act 1944.(As made applicable in case of service tax vide section 83 of Finance Act,1994).Further limitation of 1 year to apply for refund will not be applicable in the cases where service tax is paid mistakenly.(KVR Const.2012).    

i m working at construction company. we have deposited service tax., now our party has cancelled invoice due to worked without purchase order. i can revise the service tax return  or not.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details