Service tax return

 

WE ARE RUNNING COMPUTER INSTITUTE FROM LAST TWO YEAR & HAD TAKEN VOLUENTY SERVICE TAX REGISTRATION. THE TURNOVER IS VERY LOW BETWEEN 1- 2,00,000/- P.A. WE HAD NOT SUBMITTED ANY RETURN FOR THAT TO SERVICE TAX DEPT. WE WOULD LIKE TO ASK THAT CAN DEPT CHARG ANY PANELTY FOR THAT & SHOULD WE START FILLING RETURN NOW? ANYBODY PLEASE SUGGEST. THANKS IN ADVANCE

 

 

 

 

Replies (4)

 

Dear Kumar,:)

 

 1) There is no need to mention Service Tax No. on the invoice. But once the turnover goes above Rs. 10 Lacs , then you will have to charge Service Tax. 

 

2)   It is advisable to file Nil Service Tax Return.

 

Regards,

Rajesh Choudhary.

I. think you should file the Service Tax Return by showing your Income as Exepmted under the Notification no. 8/2008 dated 01.03.2008

Non-filing may attract penalty. File returns now  as suggested by Sushma. Convince the Range Officer of your bonafide and request for waiver of penalty. 

providing of any service, whether taxable or exempted you are suppose to file your return once you got your self registerd

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details