Service tax query (related to subcontractor)

we are a construction company & have sub-contracted our work to a sub contractor now the ques is :

Ques: No service Tax is being charged by the sub-contractor as they are not registered with service tax. We have paid around 8 lacs to some contractor during 13-14 & deducted TDS from them but they have not got themselves registered with service tax. Can we be held responsible for this ? and what all implications are there in the given case ??

Replies (1)
as per notification 33/2012- ST, Any Service provider whos turnover is not exceeding rs 10,00,000 in the previous year, shall not have to pay service tax. as if your sub contractor is only providing services to you and his turnover being only rs 8,00,000 he need not to get himself registerd under service tax. and you have deducted TDS on Contractos so you are not liable to anywhere. further for any clarification, please let me know.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details