Service tax on carriage inward & outward

Hello every body.,

 

if GTA serivce provider is not providing service tax in the bill then wether serivice reciever is liable to pay serivice tax or not?

 

Thanks in advance

Replies (4)

Service Tax on GTA will liable to pay service recepient under reverse charge system. 

Other than individual  receiver of service will be liable to pay tax.kindly refer notification no 30/2012- ST.

Yes, As per Notification no. 30/2012 , if the GTA service is received by Factory, society, cooperative society, dealer of excisible goods, company or firm from a goods transport agency such service receiver shall liable to pay 100% of the service tax liability even if the same isn't charged by the Service provider on the invoice.

It is purely the liability of service receiver, the provider has nothing to do with the same.

Originally posted by : k koteshwar kumar
Thank u all "    

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details