Service tax in case of job work

I am an exporter of leather gloves and send them on job work basis (contract basis). They come back in semi finished state. The job worker does not show service tax in the bill. I have deducted TDS u/s 194C on all the payments made to the job worker.

Am I liable to pay Service tax on the bill raised by the contractor?Please also send the link of the applicable Section.

 

Replies (2)
as far as my understanding goes, you would be liable to pay excise duty on your manufacturing process. and according to sec. 65B(40) of finance act, 1994, processes chargeable to excise duty, where such process amounts to manufacture is not liable for service tax because it is covered in the negative list.
Yes I concur with Mr.Tribhuvan Aditya Singh

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details