Sec 40A(3)

one of the partner withdraws cash Rs. 25000/- Per Month as personal expenses ?

 

Q- Sec 40A(3) shall apply to the firm ?

Q- if the firm is a proprietorship concern then Sec 40A(3) shall apply ?

Replies (2)

Hi,

 

Personal expenses goes to drawings account..... if it comes to the P&L, first of all it will be disallwed U/s 37 itself.

 

So there will be no disallowance u/s 40A(3)

And 40A(3) applies to all the assessees who carry on business or profession, it does not depend on the constitution of the "person"

No section 40A(3) will not applicable at all in this case

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details