Revaluation of leasehold asset.

Whether asset under finance lease can be revalued under IAS 16 like other PPE??

Replies (1)
Reference to paragraph 4 and 27 of IAS 16 shows that it includes finance leased assets as part of its scope and specifically refers to other accounting for a finance lease asset, after initial recognition. So treatment of finance leased assets should be same as owned assets under IAS 16, including revaluation, is consistent with the economic substance of finance leases in that “substantially all the risks and rewards incidental to ownership of an asset” are transferred to the lessee. Accordingly, assets that are recognized under a finance lease by a lessee may be revalued using the revaluation option under IAS 16.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details