Return filing under seventh proviso

Hello Members

If any NRI do expenditure on travelling to India and go back from India, and spend more than 2 lakh whether it will be considered as foreign travel or not?

Further if yes, then whether he is required to file ROI according to seventh proviso to sec. 139(1) as he is no other income from India.

Please help me in this regard.
Replies (3)
Quick Summary
This discussion explores whether an NRI spending over £2 lakh on travel to and from India, with no other Indian income, is required to file a return of income under the seventh proviso to Section 139(1). Initial responses suggest this may not necessitate filing, but there's a query regarding the precise interpretation of current tax law drafting.

No roi to be filed.
Good question sir. I feel the current law drafting suggests that they are required to file. I may be wrong.
Thanks both of u

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details