Restaurants 5%

Restaurants normally rate 5% can they claim itc??
Replies (7)
Yes they can of they are not registered under composition scheme
Not Allowed....

Incase of both Composition Scheme and Regular Scheme , the Restaurant Service Providers are not allowed to claim INPUT TAX CREDIT ( ITC ).

COMPOSITION SCHEME :

GST RATE : 5% ( ITC Blocked )

REGULAR SCHEME :

GST RATE : 5% ( without ITC )

Regards.
@ Shivam is correct. I missed out the notification. You cannot claim itc in restaurants
Can you please mention particular notification for restaurants in regular scheem and rate 5%
As per Notification no. 46/2017 CT ( RATE ) dated 15-11-2017, GST Rate for Restaurant is 5% without ITC. 
Hence, Restaurant cannot claim ITC. 
the restaurant service a composite supply??
yeah natural bundle

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details