Reply to notice under section 139(9)

can we claim a deduction under chapter 6A while revising a return as a response to notice under section 139(9), which was not claimed at the time of original return?
Replies (3)
Quick Summary
If you've received a notice under Section 139(9) for a defective return, you can revise your Income Tax Return (ITR) to correct errors. This includes claiming deductions under Chapter 6A that were missed in the original filing. However, it's crucial to make these rectifications within 15 days of receiving the notice.

Yes. You may revise your ITR to rectify any mistakes on the same. 

Ok thanks
But this rectification has to be made within 15 days of receipt on notice for defective return

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details