Related party transactions

If there are two companies having same directors and shareholders. One company is selling 80% of its products to the other at arm length price which is in ordinary course of business. Then whether approval is required to be obtained of Board or Shareholders? And now as there are same Directors and Members, then how to obtain the approval?

Replies (1)

As per section 188 of the CA 2013, nothing in this shall apply to any transactions entered into by the company in its ordinary course of business other than transactions which are not on an arm’s length basis. Hence in your case, approval is not warranted provided it meets the crriteria "Ordinary course of business" & "Arm's length basis".

 

 

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details