Regarding Renting of Truck to a Company for transport of goods

Sir, I have one own truck, and also I am taking the trucks from others and giving it to the company for the transportation of goods on rent.
It is liable to pay GST? If yes what is the rate of tax? Or do I need to pay on a tax RCM basis? Please clarify
Replies (2)
Quick Summary
This discussion addresses whether GST is applicable when renting out one's own truck and additional trucks taken from others to a company for goods transportation. The user is seeking clarification on tax rates and if the Reverse Charge Mechanism (RCM) needs to be considered. Expert advice suggests reviewing Section 22 of the GST Act and considering the scale of operations.

Follow provisions laid down in Sec 22 of GST ACT.
BUT IF IT IS ON A BIGGER SCALE YOU HV TO PROCEED.
Hi Shalini,

Are you giving truck on Hire basis or you are charging transportation cost from company?

Thanks
CA Bhavana
Bhavana @ lbkca.in

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details