Regarding Deduction u/s80C

Sir I want to know that I am eligible to take the deduction u/s 80C on account of amount invested in sukanya yojana in the name of my minor granddaughter ?.Sir please guide me. Thanks.
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies eligibility for tax deductions under Section 80C concerning the Sukanya Samriddhi Yojana. While contributions towards a daughter's Sukanya Yojana are eligible for deduction up to Rs 1.5 lakh, investments made for a granddaughter by a grandfather are not eligible for this specific tax benefit.

Yes you can claim deduction
Your contributions towards the Sukanya Samriddhi Yojana for your daughter's future are eligible for tax deductions under Section 80C of the Income Tax Act 1961. Thus, you can claim tax deductions up to Rs 1.5 lakh invested in the scheme.
(not in respect of grand daughter by grand father)
Not liable to 80c deduction

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details