RCM on Commission paid?

is RCM applicable on payment of commission on Sales?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies that Reverse Charge Mechanism (RCM) is generally not applicable to commission paid on sales under the CGST Act 2017. Section 9(4) is limited to specific taxpayers like promoters/developers. As commission on sales hasn't been specifically notified under Section 9(3), GST is not payable via RCM in such scenarios.

No... RCM not applicable.
No....... Section 9(4) is applicable to limited Taxpayer ie Promotor/developer.

Hence No RCM is applicable in your case
Commission on sales has not been specifically notified u/s 9(3) of the CGST act 2017, so no need to pay GST on RCM in such case.

Further clarification contact - CA SACHIN M JAIN | 8097515447 | casachinmjain @ gmail.com

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details