RCM applicability

if a registered person purchase service from a CA ( AUDIT SERVICE ). who is unregistered.
is tax levied?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the applicability of the Reverse Charge Mechanism (RCM) for audit services. It confirms that RCM does not apply to audit services, as they are not specifically notified under Section 9(3) or 9(4) of the CGST Act, 2017. Therefore, if a registered person purchases audit services from an unregistered Chartered Accountant, GST is not levied under RCM.

No RCM is not applicable on audit service since this is not a notified service under RCM.
Audit Service is not covered u/s 9(3) of CGST Act,2017. Hence No RCM.
Audit service is not notified under section 9(3),9(4).of GST act 2017 hence RCM will not be applicable.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details