Motor car input and sale of motor car

input not taken for motor car as per sec 17 (5) ,but capitalised in books and therefore next year sold such car ,whether Gst to be charged on such sale???
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies whether Goods and Services Tax (GST) is applicable when a motor car, for which input tax credit was not taken (as per Section 17(5)), is subsequently sold. The consensus is that GST is indeed applicable on the sale of such motor vehicles. Notification 8/2018 - Central Tax (Rate) dated 25th January 2018 from the CBIC website provides guidance on the applicable GST rates for second-hand motor vehicles.

Yes GST applicable , please refer notification 8 /2018. ( central Tax) dated 25/1/2018 on CBIC web site .
Yes GST would be applicable on Sale of Second Hand Motor Vehicles. Refer Notification No. 8/2018 - Central Tax (Rate), dated 25th January 2018 for the GST Rate applicable on sale of second hand motor vehicles.

Dear all, please clarify where he is mentioned that it is second hand car.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 November 2026
Article Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details