Medical insurance rebate in Tax Filling

I paid for medical insurance from my parent in Feb 2022 but have not claimed a rebate during that year's (22-23) tax filing. Can I take rebate for that in this year's (23-24) tax filling?

Replies (3)
Quick Summary
This discussion addresses whether a medical insurance premium paid for parents in February 2022 can be claimed as a tax rebate in the current tax year (23-24), even though it wasn't claimed in the previous year (22-23). The consensus is that deductions under Section 80D for parents must be claimed in the same financial year the premium was paid.

No, Deduction can be allowed same Year.
Sec 80D for parents you can avail
How is Sirrrr...??

Please read the query correctly Sir...🙏

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details