Late filing

whether expenditures allowed/disallowed for late filing of IT returns for educational institution?
Replies (5)
Quick Summary
This discussion clarifies whether expenditures are allowed or disallowed for educational institutions filing their Income Tax returns late. While Section 234 governs late filing, the specific nature of the assessee (in this case, a trust) is crucial. Generally, for most categories of assessees, expenditures are not allowed when filing late.

Computation of Income under the Income tax Act is governed by different section whereas late return filing is governed by different section 234.
Not Allowed.

The relevant section of the ACT 

THE ASSESSE NATURE CATEGORY IS NOT MENTIONED BY THE QUERIST.

SO THE RELEVANT EXPENSES ARE DISALLOWED OR ALLOWED CAN BE JUDGED ACCORDINGLY.

 

 

For all categories of assessee, late filing expenditure is not allowed

I KNOW THAT
BUT IT'S A TRUST.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details