Is it possible to Exempt the Amount Received under 194H for a Salaried Person?

One of my Colleague booked one plot in one gated community in FY 2018-19, due to some reasons later he had cancelled it. The Builder Credited the amount in FY 2019-20 under 194H.

As 194H is Commission or Brokerage, but the amount he received is not commission.

Is there any possibility to Exempt the Same Amount in this year.
Replies (3)
Quick Summary
This discussion explores whether a salaried individual can claim an exemption for an amount credited under Section 194H of the Income Tax Act. The colleague received a refund for a cancelled plot booking, which the builder incorrectly classified as commission or brokerage. The query aims to determine if this amount, which was not actual commission, can be exempted from tax.

Explain more
What he received is amount what he paid, but the builder mentioned it as 194H
I had already replied in PM

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details