Is it necessary 4 a Public Ltd Co 2 list shares in a St Exc?

Is it necessary (essential) for a Public Limited Company to list its shares in any Stock Exchange ???
Please provide the section which explains the above query.

Replies (8)

No, It is not compulsory .

Yes, it is liable to FBT under section 115WB(2)(G)

no, it is not necessary at all.

no it is not mandatory.........listing is at the option of the company.

no section under companies act specific ally mentions this. 

Thats right.

a public company can be unlisted... example: a closely held company.

Thanks 2 all 4 replying.

IF a Public limited Co invites public for subscripttion, then it has to compulsory make an application for listing

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details