Is exemption allowed u/s 54 if residential house sold was purchase through loan

if i have a residential house property finance through loan.
when i will sell the above said house whether exemption allowed under section 54?
Replies (3)
Yes you will be allowed exemption under sec54
If you held residential house fo more than 2 years , then you surely get Section 54 benefits but before that you will need bank permission to release mortgage mark and repay the outstanding loan EMI's so that loan balance becomes zero.

Section 54 involves purchase of new residential house value of which is equal to more than LTCG from sale of old one.
Yes, you can claim exemption. exemption stipulate the purchase of new residential property with the capital gain amt.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details