Input on repair of motor vehicle

Can I claim input on repair of motor vehicle ??
Replies (2)
Quick Summary
This discussion addresses the contentious issue of claiming input tax credit (ITC) on motor vehicle repairs. Generally, if the vehicle itself is eligible for ITC under current law, then its repairs should also be eligible. However, the situation remains unclear, and it's advisable to await official clarification from the government, especially concerning guidelines issued under Section 17(5).

Its very disputable issue. In general, it can be said that if the motor vehicle  itself is eligible for ITC under law, its repairs will automatically be allowed. Otherwise, wait for any clarification from Government.

ZGuidelines issued under sec 17(5)

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details