Income From House Property

If Municipal Taxes are Due will it still be deducted from gross annual value ?
Replies (6)

No. Only on payment basis, deduction is allowed

ONLY PAID IS ALLOWED NOT PAYABLE 

PAID AND PAID BY OWNER EVEN NOT BY TENANT 

Municipal  Taxes actually paid and borne by the assessee  during the previous year  are allowed  as deductions . section 23 (1) proviso  of the income tax act 1961

Municipal Tax Deduction allowed from GAV on Payment basis if paid by owner only of Property.

on payment basis only, it can be related to any year

only on paid basis related to relevant ay 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details