GST on Import of IT Services to Headoffice.

Our company is a subsidary of a foreign IT company & we r providing services only to that company.
Do we want to charge the gst from our head office company ?
pls help
Replies (3)
It is export of service to a distinct person.can be sent by executiexecuting bond or letter of undertaking provided the proceeds are realised in freely convertible foreign currency with in the period as per RBI GUIDE LINES

There is no need to charge any GST as the place of supply of services under section 13 of IGST for IT services would be based on location of recipeint. If export proceeds  realised in convertible foreign exchange then refund of GST paid on all inputs is available.

Do we want to file any forms with gst dept. for availing the exemption from IGST ?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details