Gift to spouse

I have my own residential house building.Now my wife is willing to purchase a Flat (Apartment) from his own fund & loan.She need some help from me ,Could I gift her 5-10 Lacs for this purpose? Whether My Mother i.e. Mother-in-Law of my wife could gift her? 

Read more at: /forum/gift-to-spouse-307427.asp#.VCgPj2eSw-c

Replies (2)

Yes, you or your mother may gift her this amount which shall not be taxable in her hands.

There is no problem regarding gift made by either you or your mother to your wife, the same is not taxable in her hands as gifts from relatives is exempt. However, you need to keep in mind the clubbing provisions under section 64 regarding both gifts. If your wife earns rental income from new flat then the same will be clubbed in your hands. As per the provisions any gift made by inlaws to thier daughter in law on or after 01.06.73 will attract clubbing provisions if income is earned out of it.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details