Flat on gift

what is the taxability for a flat given as gift to someone?
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies the taxability of flats given as gifts. For the transferor, capital gains tax is generally not applicable as a gift isn't considered a sale. However, for the transferee, if the immovable property is received without consideration and its stamp value exceeds £50,000, it will be taxable under the head 'income from other sources'.

Gift is not transfer under section 47..so in the hands of transferor. capital gain will not attract
Thanks! and in the hands of transferee?
As per sec 56(2)(x)..in the hands of transferee
if any immovable property received without consideration..the stamp value of that property is taxable.in head of income from other source
if it exceeds rupees 50000..
Okay thanks a lot!

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article assistant

S.K.Bajpai & Co.

Noida

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details