Export of services

if entity supplying services outside india. and received money in INR whether it is export of services? if not than which type of service will it be consider?
Replies (3)

As per section 2(6) of the IGST act 2017  Export  of service  means  the supply  of any service when

1) The  supplier  of service  located  in India 

2) The recipient of  service is located outside  India

3) The place of supply of  service is outside India

4) The payment for such service has been received by the supplier  of service in convertible   foreign exchange 

5) The supplier of service and recipient of service are not merely establishments of a distinct person in accordance with explanation 1 in section 8 .   

Agree with ABOVE answer
Thanks for your reply, but if it is not consider as export service than which type of sevice can it be consider?

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details