Exess amount paid

when I filed one servicetax return for the period of 12-13 oct- march.but he paid an excess amount of rs 2000 can I claim this amount to next period? then where I will show this excess amount in next return
Replies (5)
yes you can adjust this amt in next period. and you will have to write an application to comm. of s.tax intimating such adjustment.
In next period return which Coulmn will I show this exess amount?

In next period return which Coulmn will I show this exess amount. and you will have to write an application to comm. of s.tax intimating such adjustment.           

You can adjust such excess payment against next period's liability u/Rule 6(3) of ST Rules,1994....but such excess can be adjusted only when the same is paid by any reason other than wrong interpretation of law,applicabillity of exemption notification...

@ vishak... i dont remember the column. please check it in your s.tax return.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details