EXCISE EXEMPTION FOR SSI UNITS

Dear All

We are a registered SSI unit and supply electronic/electrical kits to college laboratories.  Is there anyway we can avail excise duty exemption if we exceed the turnover limit of Rs.1.5 Crores in a financial year?  Kindly guide us.  Thanks & Regards, s nagaraj, jacchennai @ gmail.com, 9500086926

Replies (1)

there is a notification 10/97 C.E. dated 01.03.1997 which exempts certain goods supplied to especfied research institutions.

If you fall within that exemption notification then you can avail it.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details