E-Invoice FOR JEWELLERS Exempted ?

Does now Jewellers also have to make E-Invoice for B2B as they were previously exempted as per serial no 4/5 to the Annexure to rule 138(14) of CGST RULES (2017) ?
Replies (3)
Quick Summary
This discussion clarifies the e-invoicing requirements for jewellers in India. While previously exempted from e-way bills under CGST Rules, jewellers are now generally required to generate e-invoices for Business-to-Business (B2B) supplies. The exemption specifically applied to e-way bills, not e-invoices themselves.

E-invoice is not linked to e-way bill.

E-invoice would be required for supplies made to B2B customers by a Jeweller.

Ok Sir, Thanks for clarification.

Yes jewellers are exempted only for e way bill and not for e invoice.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details