Dividend from cooperative banks

If I receive dividend from saraswat cooperative bank then is it exempt under section 10(34)?
If no then why ?
Replies (3)

Co-Operative Bank is owned by its members and as such not being a Domestic Company, it is not required to pay Dividend distribution Tax as referred in Section 115-O.

Dividend from domestic company is exempt U/s 10(34).
 

dividend received from companies under cos act on which dividend distribution tax under 115 O is paid is exempt from tax
cooperative Banks are not required to pay DDT so dividend received from such Banks is taxable as income from other sources

A cooperative society is not covered u/s 115-O i.e. not required to pay tax on distributed profit like domestic companies. So Dividend from cooperative society would be taxable under the head other sources in the hands of the recipient.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details