Deemed exports

dear friends

under gst supply to export oriented unit is considered as deemed export.

my question is that Is deemed export also considered as zero rated supply?

if a person makes intra state supply to EOU then will it be considered as zero rated supply and thus no need to pay GST.

regards

shivani

Replies (1)
-“Zero rated supply” under Section 16 of the IGST Act, 2017 means any of the following
supplies of goods or services or both, namely:
(a) export of goods or services or both; or
(b) supply of goods or services or both to a Special Economic Zone developer

As per S. 2(39) of the CGST Act, 2107 - 'Deemed exports' means such supplies of goods as may be notified under section 147.

So in above mentioned , the deemed export cannot be considered as zero rated supply.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details