Contract for the purpose of TDS under GST

What does the term 'contract' refer to in section 51 of CGST act?

Can every supply between a government body and a supplier considered as contract for the purposes of TDS under GST?

please explain
Replies (1)

Section 51 of the Central Goods and Services Tax (CGST) Act, 2017 refers to the deduction of tax at source (TDS) on certain supplies. The term 'contract' used in this section refers to an agreement between two or more parties that creates legally binding obligations. This can include contracts for the supply of goods or services, as well as other types of contracts such as lease agreements or licensing agreements.

However, not every supply between a government body and a supplier can be considered as a contract for the purposes of TDS under GST. The CGST Act specifies that TDS is to be deducted only on certain supplies made by specified categories of taxpayers, such as government departments or local authorities.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Trainee/ CMA Trainee

RMA And Associates LLP

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
16 October 2026
CA article trainee

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details