Change of auditor firm by auditor

Dear Experts

Mr. X (Practicing C.A.), a partner in XYZ & Co., was auditor of X Private Limited. Now Mr. X is partner in ABC & Co. and he will do audit of X Private Limited.

Will this be considered as change in auditor?

Replies (2)

Yes...because the auditor was appointed representing the firm , so this situation warrants new appointment procedure altogether.

other views are solicited

Reference :- Section 139(3) R/w Rule 6(3)(i)(ii)

As per my view , The given situation would not be considered as change of Auditor with reference to the mentioned provisions.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 29 October 2026
Article Assistant (CA Inter / CMA Inter) - Thrissur

Varma Raja & Associates

Thrissur

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details