Cenvat credit rules for consultance firm

we are providing consultancy services, can we take the cenvat credit of service tax which is paid by us on taking the consultancy services from outside professional ???

Replies (4)

yes offcourse ...beause CC can be taken for input services...and counsultancy services taken from outside is an input service for your firm...

is there any circular or notification??

As per Rule 2 (i) of Cenvat Credit Rules,2004 input service" means any service,-


(i) used by a provider of taxable service for providing an output service

Here your output taxable service is consultancy .....so you are receiving servs of other consultants which is input service for your firm....

Hope its clear!!!

thanx 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Paid Assisstant

DPV & Associates

Chennai

CA Inter

View Details
Company
30 October 2026
Asst Manager Accounts

Goodwin Pumps India Pvt Ltd

Chengalpattu

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details