Cenvat Credit for Trolly,Froklift, & lift

Can we avail the credit of trolly, froklift or Lift for movement of material for dispatch,storage etc.?
 

Replies (1)

Rule 3 of the cenvat credit rules 2004 plainly says that a manufacturer of the final product is elligible for cenvat credit which he paid on the input or capital goods received in the factory. Rule 2 (k) define the term inputs and it says that the all goods which are used in or relation to the manufacture of final products, directly or indirectly. so the above said items if they are used in or in relation to the manufacturing of the product then the manufacturer is entitled for taking the cenvat credit available on these items. 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 08 October 2026
ARTICLE TRAINEE

S.B.G. & CO. CHARTERED ACCOUNTANTS

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details