Capital gains on buy back by unlisted company

A an individual having salary income.recd shares from an unlisted company B. B gives Loan for purchase of the unlisted shares to A employee of the companys sister concern.  B decided to buy back the shares after 3 months.

A gets the proceeds  from the shares . and pays back the  loan taken from B to buy the shares   with interest

In the case of A

1. is the gains on buyback of the shares is chargeable to tax under short term capital gains?

2. whether the interest paid on the loan can be deducted from the gains made on buyback?

3. where in itr2 should the details of such capital gains be shown?

 

Replies (1)

please  refer  section 10(34A) of the the Income tax act 1961 ,  Its  exempt income as per this section  in case of buy back  of shares  , . however please   take more opinion  in this regard . 

Good Luck . 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details