Cancelled Invoices

In case of Manufacturing concerns if there is any cancelled invoices should it be informed to Excise Authorities ?

If yes pl. also show the Rule to it.

Thanks in advance :)

Replies (2)

Hi Deepika

Cancelation of Excise invoice shoud be intimated to Range Suprintendent on the same day if possible.In exceptional circumstances, intimation can be sent next day. This only as per administrative instructions and there is no such provision in rules

Thank you

hi deepika,

Please refer RULE 11 of the CENTRAL EXCISE RULES,2002, as per which

the original invoice has to be sent to the department. Cancelation of Excise invoice shoud be intimated to  Suprintendent on the same day or if not possible on the next day

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
13 October 2026
Accountant

Zerdi & Co. Chartered Accountants

Pune

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details