Books ofaaccounts

Respected Members,

Please don let me know whether the foreign company is require to maintain books of accounts under Income Tax Act,1961 if the company has income from other sources and no business income in India? Moreover, the Foreign company has no liason office and P.E. in India.

Replies (2)

Dear ma'am,

As per the provisions of section 44 AA of the income tax act, 1961 every person carrying on business & profession is required to mantain books of accounts, hence foreign company having income only from other sources is not required to mantain its books of accounts.

Can u pls. mention any relevant provision of the Act wherein the same is mentioned?

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 28 October 2026
Article assistants

Shyam S Gupta and Company

New Delhi

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details