Authentication sign on Excise invoice U/R 11 of cer2002

Is it necessary to sign on top of excise invoice as authentication signature issued by the manufacture unit. 

 

I heard that this is not necessary as per union budget 2010.

is it right? 

Please provide sources.

Thanks in advance

Replies (2)

it is mandatory but intimation in regards with pre-authentication is not required,

thnx

amitabha

You are right. In the current budget of 2010, pre-authentication of invoices issued under rule 11 has been dispensed with.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 31 October 2026
CA Articleship

apricus india

Navi Mumbai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details