Applicability of TDS on purchase of perpetual movie rights

We have to purchase movie rights on perpetual basis, just want to know whether TDS required to be deducted on this transaction or it is not required considering as purchase ??
Replies (2)
TDS will now be applicable to royalty and payments made for transferring of film distribution rights.

This comes following a recent amendment in the Income Tax Act and the applicable TDS rate is 5%.

 

 Yes, TDS is required to be deducted over this transaction under section 194J at the rate of 5%  as it is also falls under the ambit of section 194J as per latest amendment made under this section. So, accordingly TDS @ 5% shall be deducted and paid to the government by 7th day of next month.

 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
07 October 2026
Senior Account Manager

Amplio Invest

Mumbai

M.Com

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details