Amount Received By Partner after Dissolution

Amount Received by Partner over and above it's Closing amount On Event of Dissolution of Firm then extra amount is liable for Income tax???
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies the tax implications for partners receiving amounts beyond their closing balance upon the dissolution of a firm. It explains that any extra amount received, if it represents a share in profits, is generally exempt from income tax under Section 10(2A) of the Income Tax Act. This exemption applies specifically to a partner's share in the profits of the partnership firm.

Amount over and above closing balance is dur to share in profit and such share is exempt u/s 10(2A)
Exempt for partner's share in partnership firm

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
12 October 2026
Finance

I-Genext Consulting Private Limited

New Delhi

CA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
Featured 07 November 2026
Chartered Accountant

DPV & Associates

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
23 October 2026
Sr. Accountant

SANKARAN & KRISHNAN

New Delhi

B.Com

View Details