Additional depreciation

can additional depreciation be claimed by power generating undertakings ?
Replies (4)
Quick Summary
Yes, power generating undertakings are eligible to claim additional depreciation. This can be claimed at rates of 20% or 35%, as applicable, according to Section 32(1)(iia) of the relevant legislation.

Yes. Refer Sec. 32(1)(iia)

 

YES @ 20 % or 35 % as the case may be 

Yes. Additional depreciation is claimable
Yes, Additional Depreciation can be claimed by Power Generating Undertakings.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details