57F4

Hi friends,

 

Pls tel me, as per the latest rule, weather 57F4 challan is required for sending the material to a subcontractor for job work?

pls help

 

Thnx

Vijay

Replies (2)

no. there is no such requirement under teh presenty credit rules. The rule merely says that the goodsvshould be sent under a challan. However, the format of the earlier 57f4 rule can be followed 

 if u r sending Cenvat Credit Raw material to job work purpose to another primises then only fallow the Job work procedure as per the Cenvat credit rules, that metireals through Jobwork challan only, this challan under section 57F Rule

Murthi 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 22 October 2026
Articleship intern

Srinath Manikanta

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 06 October 2026
Semi Qualified

AJAY SINGH AND CO LLP

Thane

CA Final

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details