Urban development authority

As per latest supreme court judgement urban development authority are not local authorty and are not allowed to take exemption 10(20).

How they will be treated and is there any other provision of the act which can be availed by them?
Replies (1)

Urban Development Authorities are generally no longer considered "local authorities" under Section 10(20) and thus cannot claim the associated tax exemption. They are now typically required to register and seek tax-exempt status as charitable institutions under Section 12A/12AB, strictly adhering to the conditions of Section 2(15) regarding "general public utility" activities. If they fail to meet these criteria, they are liable for income tax on their surplus.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details
Company
05 October 2026
Senior Accountant

Vision IT Peripherals Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
19 October 2026
Accountant

Jari Saree Center

New Delhi

Others

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details