u/s 40A(3) Cash Pament

If paymnet Rs.15000/- per day in CASH for 10 days - Tatal Rs.150000/-. will it attrace section 40A(3) ?

Please not that payee -not covered u/s 6DD

Replies (6)

Dear Sunil

If the payment of Rs 15000 per day but billing are in separate vouchers than it may not attract sec 40A(3). Hence eligible for claiming deduction in P&L A/c

From

Umashankar Vaishnav

Gwalior

CA Final New Course May 2010

Section 40 A(3) of Income Tax Act, 1961 will attract only to a transaction which exceeds Rs.20,000/- "per a day". by means of  otherwise than by an account payee cheque.

so, as far as ur querry is concerned the section will not attract.

Sec 40A(3) not attracted and allowed.

Section 40(A)(3) is applicable only when the threshold limit of Rs. 20000 exceeds in a single day and so here 40 a 3 is not applicable...and hence full amount shall be allowable as deduction...

40A(3) is not applicable

section 40A(3) will not attracted on your query

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
Featured ARTICLESHIP 28 October 2026
CA- Inter and Articles

N N V Satish & Co.,

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
06 October 2026
Assistant Manager - Audit and Compliance

Ravi K Jain & Co

Noida

Others

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
08 October 2026
SALES TELECALLER

HIRE NOVA

Lucknow

Graduate (Any)

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details