Trust IT Filing

It is mandatory for a trust to file IT return if a trust earns interest income below 2.5 lakhs?
Replies (4)
Quick Summary
This discussion clarifies whether a trust must file an Income Tax (IT) return if its interest income is below £2.5 lakhs. Generally, a trust is not required to file if its income is below the maximum amount not chargeable to tax, even before claiming exemptions under sections 11 and 12. The conversation also touches upon the implications of registration under sections 12AA and 80G.

Is trust registered under section 12AA and 80G of Income tax act 1961 ?.
No currently it is not, but please explain what if they where registered also.
Not required to file ITR

Trust is not required to file ITR if its income is below maximum amount not chargeable to tax i.e. below 250000 before claiming exemption u/s 11 and u/s 12.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
19 October 2026
Accountants/Articles (Freshers/Experienced)

ADY & CO.

New Delhi

Graduate (Any)

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 20 October 2026
CA ARTICLE

AMKN & CO

Noida

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
14 October 2026
GST & TDS ASSISTANT

AGGARWAL SANJAY & ASSOCIATES

New Delhi

B.Com

View Details
Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details