Tds liability clarification

Please clarifiy that a catering company hires bartan for an event, whether TDS liability would be applicable under 194C or 194H?

 

 

 

Thanks  in advance

Replies (7)
It is from 194c it is contract, not commission

Dear Bunty

In my opinion, this will fall u/s 194-I and TDS applicable @ 2%, this being hire charges for an "asset".

Regards

Ajay

ajay i was also thinking that it would cover under sec 194- i but rate under this sec is 10% not 2% pls check and confirm.

Sec.194-I has two rates namely,

Rent of plant and machinery - 2%

&

Rent of land or building or furniture or fitting - 10%.

I think the "bartans" (utensils?) you have hired will fall under "plant" category and thus 2%.

 

thanku...

It should be under 194 I - rent. 194 I is a specific sec. if your transaction doesnt fit into 194 I then consider general section 194C.

PS. It needs to be deducted only if total payments to a single payee exceed Rs.1,80,000 in a year.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 17 October 2026
Articled Assistant

RRPM & Associates LLP

Chennai

CA Inter

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details
Company
Featured 27 October 2026
semi-qualified CA

Saini Pati Shah & Co LLP, Chartered Accountants

Mumbai

CA Final

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Account Executive

Elite Taxation

New Delhi

CA Foundation

View Details
Company
12 October 2026
AUDIT , ACCOUNTS AND TAXATION

KDSS

New Delhi

B.Com

View Details
Company
21 October 2026
CA INTER/ BCOM WITH EXPERIENCE

CA S KUMAR GUPTA & CO

Amritsar

CA Inter

View Details