TDS deduction liability for Partnership Firm

Dear Sir/Ma'm,

Whether TDS deduction liability for partnership firm starts from date of Establishment of firm or it starts if Turnover is above 1 crore in preceding financial year?
Replies (4)

An individual/HUF is exempted from deducting TDS under section 194A/C/H/I/J, if tax audit was not applicable during the F.Y. immediately preceding the F.Y. in which such income is paid/credited.

Above exception is not applicable for Partnership Firms.

So, if there is any payment which attracts the TDS provisions, then partnership firms has to deduct TDS from the beginning.

TDS starts as soon as any payment is made subject to TDS provisions.

So get TAN number immediately and keep ready.
80C should be shown in

if Trunover of Partnership firm is below 2 cr is TDS is applicable on payment 

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
ARTICLESHIP 07 October 2026
Article Assistant

Malhotra Rajesh & Associates

New Delhi

B.Com

View Details
Company
24 October 2026
CA Industrial Trainee

Fytomax Nutrition Private Limited

Aurangabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 25 October 2026
Article Intern (CA Articleship)

Arpan Bohra & Co

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
15 October 2026
Senior Accountant

Continental Belting Pvt Ltd

Mumbai

B.Com

View Details
Company
14 October 2026
Asst. Manager/Dy Manager (Costing)

manufacturing

Pune

CMA

View Details
Company
Featured 29 October 2026
Accounts Executive

Synergy Keystone

Chennai

B.Com

View Details
Company
12 October 2026
Chartered Accountant - Internal Audit

HKC | Chartered Accountants & Business Advisors

Ludhiana

CA

View Details