TDS Cut by Individuals

i am an INDIVIDUAL who is NOT liable to get audited us Sec 44AB. I am paying ₹1,00,000/- to a Broker as commission towards Sale of Immovable property. Am i exempt from Deducting TDS on this transaction?
Thanx in advance.
Replies (2)
Quick Summary
This discussion clarifies whether an individual, not liable for audit under Section 44AB, needs to deduct Tax Deducted at Source (TDS) when paying a broker commission for the sale of immovable property. The consensus is that such individuals are generally exempt from TDS deduction in this scenario.

Yes.. there's no necessity to deduct TDS
Thanx.

Leave a Reply

Your are not logged in . Please login to post replies

Click here to Login / Register  

Company
31 October 2026
Accountants

sankaran and krishnan

New Delhi

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
Articled Trainee

J Y & CO

Hyderabad

CA Inter

View Details
Company
02 November 2026
Audit Executive

SRJP & Co LLP

Kochi

CA Inter

View Details
Company
10 October 2026
Accounts Associate Level 1

Abic and Mani Chartered Accountants

Kottayam

B.Com

View Details
Company
28 October 2026
Assistant Director/ Associate Director-Finance & Accounting

Krea University

Chennai

CA

View Details
Company
14 October 2026
Accountant

Rize.farm

Bengaluru

B.Com

View Details
Company
ARTICLESHIP 23 October 2026
CA Articleship / Article Assistant

M N Rao & Associates LLP

Vijayawada

CA Inter

View Details
Company
08 October 2026
Accounts and Tax Associate

POOJA R TELI & CO

Pune

CA Inter

View Details